Ahşap mutfak dolapları, zamanla birikebilecek damlama ve dökülmelerle her gün darbe alır ve ahşap mutfak dolabı temizliği yapılmadığı sürece zaman geçtikçe kötü bir görüntü oluşur.
Ahşap mutfak dolapları, zamanla birikebilecek damlama ve dökülmelerle her gün darbe alır ve ahşap mutfak dolabı temizliği yapılmadığı sürece zaman geçtikçe kötü bir görüntü oluşur. Arkalarında kalıntı olarak yiyecek parçacıkları, yapışkan parmaklar ve toz bırakan yemek müstahzarlarından kaynaklanan kire ve yağa sürekli olarak maruz kalırlar.
Zamanla birikintiler, ahşap dolaplarınızın donuk görünmesine neden olur. Bu nedenle dolaplarınızı sık sık temizlemek iyi bir fikirdir. Dolabınızın görünümünü eski haline getirmek için derinlemesine temizlik yaptığınızda, verniğin çıkmasını önlemek için doğal bir temizleyici ürün kullanmak en iyisidir. Kapsamlı bir temizlikten sonra, ahşap dolaplarınızı parlatmak için cilalamanız önerilir.
Sirke Solüsyonu Yapın
Bir bardak kadar beyaz sirkeyi yine bir bardak su ile birlikte karıştırın. Bu hazırladığınız temizleme solüsyonu, ahşap modellerdeki dolaplarda günlük kullanım için idealdir. Ahşabı bükmez veya cilayı çıkarmaz. Sirke ile temizlik yapmayı sevmiyorsanız, buna alternatif olarak hafif sabunlu olan bir solüsyon da kullanabilirsiniz. Bir çay kaşığı kadar bulaşık sabununu yine bir bardak suyla karıştırın. Dolaplarınızda çok amaçlı sert temizleyiciler kullanmayın. Renk solmasına ve eğrilmeye neden olabilirler.
Pişirmeden Sonra Dolapların Dışını Silin
Her yemek pişirdiğinizde, dolap yüzeylerinde yağ ve yiyecek parçacıkları birikebilir. Temiz bir bezi veya temizlik bezini sirke solüsyonuna batırın ve dolap kapaklarını ve dolapların altını silmek için kullanın. Kullandığınız bezi nemli olacak ancak damlamayacak şekilde sıkın. Dolaplarınızda sakladığınız baharatlar ve diğer yiyecekler bazen dökülebilir. Bu nedenle dolaplarınızın iç kısımlarını birkaç hafta süreyle silerek temiz tutun. Dolapları hafif bir sirke veya sabun solüsyonuyla silin. Dolapları temiz bir havluyla kurulayın ve ardından her şeyi raflara geri koyun.
Kabinlerin Tozunu Düzenli Olarak Alın
Hafif toz birikimi için, kabinin hem iç hem de dış yüzeylerini temizlemek için yumuşak ve kuru bir bez kullanın. Pişirme sırasında oluşan yağ ve buhar, kabin yüzeylerindeki tozu toplayarak, nadiren yaparsanız temizlemeyi zorlaştırır. Yağ sabunu, ahşap yüzeylere zarar vermeden gresi ve diğer tortulaşmış maddeleri çıkarır.
Sirkeden veya basit bir bulaşık sabunu çözeltisinden daha güçlüdür, bu nedenle dolaplarınızı derinlemesine temizlemek istediğinizde elinizin altında olması iyi bir üründür. Yağlı sabunu dolaplarınıza yumuşak bir bez kullanarak dairesel hareketlerle sürün, ancak çok fazla bastırmayın. Temiz bir bezle dolapların üzerinden geçin. Dolaplarınızın yüzeyinin tamamen temiz olması için tüm kalıntıları gres ve yağ temizleyiciden çıkarın.
Kalın Topaklanmış Maddeleri İşlemek İçin Kabartma Tozu Kullanın
Uzun süre gözetimsiz bırakılan yiyecek döküntüleri sertleşebilir ve çıkarılması oldukça zor hale gelebilir. Kabartma tozu, ahşabı bozmadan kurumuş maddeyi çıkaracak oldukça hafif bir aşındırıcı olabilir.
Kalın bir macun yapmak adına karbonatı yeterli suyla karıştırın. Macuna bir bez batırın ve topaklanmış maddeyi temizlemek için kullanın. Madde hala köpürmüyorsa, macunu uygulayın ve ovalamadan önce 15 dakika bekletin. Maddeyi sıyırmak için ince bir spatula veya başka bir araç kullanmak isteyebilirsiniz.
Temizledikten Sonra Bir Mobilya Cilası Seçin
Ahşap dolap temizliğinde izlemeniz gereken bir diğer yol cila işlemidir;
- Cilalı bir dolap dış yüzeyi, ahşabın gerçek karakterini ortaya çıkararak mutfağınıza sıcak ve parlak bir görünüm kazandıracaktır. Çoğu cila, yüksek parlaklık veya düşük parlaklık bırakacaktır, bu nedenle mutfağınızın görünümüne uygun olanı seçin.
- Cilayı kabinin dış kısmının küçük bir alanına sürün. Dolapların tüm yüzeyinin eşit şekilde parlatıldığından emin olmak için dört veya beş inçlik bölümler halinde çalışın. Cilayı hafif dairesel hareketlerle ovalayın.
Ahşap dolaplarınız güzel görünemeyecek kadar eskimiş, yontulmuş, lekelenmiş veya hasar görmüşse, önce kabini yeniden kaplamayı veya kabini yenilemeyi düşünmeden onları atmayın.