İnsanların birçoğu mutfak dolabı temizliği nasıl olmalıdır? Sorusu üzerine detaylı araştırmalarda bulunuyorlar.
İnsanların birçoğu mutfak dolabı temizliği nasıl olmalıdır? Sorusu üzerine detaylı araştırmalarda bulunuyorlar. Birçok mutfak eşyasına ve yemek takımlarına ev sahipliği yapan mutfak dolaplarının hiç şüphesiz hijyenik olması gerekiyor. Temizliği düzgün bir şekilde yapılmayan mutfak dolapları birçok bakterinin oluşmasına olanak sağlar. Dolayısıyla ilerleyen zamanlarda birçok hastalığın ortaya çıkmasına neden olurlar.
Mutfak dolapları ayda en az iki defa deterjan ile silinmeli ve dolap örtüleri değiştirilmelidir. Bu şekilde bakteri üretimi en aza indirgenerek ilerleyen zamanlarda doğacak olan hastalıkların önüne geçilmiş olur.
Mutfak Dolabı Nasıl Temizlenir?
Mutfak dolaplarının temizliği iki haftada bir düzenli olarak yapılmalıdır. Temizlik esnasında mutlaka deterjan kullanılmalıdır. Deterjan ile silinen dolaplarda bakteri üretimi minimum seviyeye düşer ve daha hijyenik bir ortam sağlanmış olunur.
Mutfak dolaplarının temizliği şu şekilde yapılmalıdır;
- Geniş bir kap içerisine az miktarda su ve deterjan ilave edilir.
- Temiz bir bez alınarak, kap içerisindeki su köpürtülür.
- Daha sonra bezin suyun sıkarak, nemli hale getirilir.
- Nemli bez ile mutfak dolaplarının içi ve dışı silinir.
- Silme işleminin hemen ardından kuru bez yardımıyla dolaplar kurulanın.
Nemli bezle silme işlemi bittikten sonra mutfak dolapları mutlaka kurulanmalıdır. Böylelikle nemden meydana gelecek olan kavlama ve kabarmaların önüne geçilir.
Yağlı Mutfak Dolabı Nasıl Temizlenir?
Yağlı mutfak dolapları ne yazık ki birçok kişinin korkulu rüyasıdır. En zorlu lekelerden birisi olan yağ lekesi, onca uğraşa rağmen çıkmayabiliyor. Bu sebepten dolayı yağlı mutfak dolaplarının temizliğinde en uygun aparatlar kullanılmalıdır.
Yağlı mutfak dolabının temizliğinde yağ sökücü maddeler kullanılmalıdır. Yağ sökücü ilk olarak yağlı bölgeye sıkılır ve 1 dakika boyunca beklenir. Böylelikle yağın çözülmesi sağlanır. Yağ çözüldükten sonra deterjan ve bez yardımıyla dolap silinmeye başlanır. Silme işlemi bittikten sonra da kurulama yapılır.
Mutfak Dolapları En Güzel Neyle Silinir?
Mutfak dolaplarının temizliğinde en çok kullanılanlar deterjan ve sirkedir. Bu ikili yan yana geldikleri vakit en zorlu lekeleri dahi çıkartarak daha parlak bir zemin bırakırlar. Bir kap içerisinde bulaşık deterjanı ve az miktarda silke koyulduktan sonra su ilavesi yapılır. Sünger ya da bez yardımıyla kap karıştırılarak köpürtülür ve ortaya bir karışım çıkartılır. Aynı şekilde süngerle bu kaptaki karışım dolaplara sürülür.
Elbette ki sirkenin kokusu ağırdır ve bu ağır kokudan kurtulmak için, karışım dolaba sürüldüğünde başka bir sünger bol bol ıslatılarak dolaplara uygulanır. Islak olan süngerle dolabın her yanı silinir. Böylece hem sirkenin kokusu giderilmiş olacak hem de daha parlak bir mutfak dolabı elde edilecektir.
Mutfak Dolapları Kaç Günde Bir Silinmeli?
Mutfak dolaplarının hijyenik bir hale gelmesi adına düzenli bir temizlik yapılmalıdır. Dolapların iç kısımları ayda en az iki defa silinmelidir. Dışta kalan kısım ise haftada bir olacak şekilde silinmelidir. Böylelikle daha parlak ve hijyenik dolaplar elde edilmiş olacaktır.
Dolap Üstleri Nasıl Temizlenir?
Dolap üstleri oldukça zorlu tozlara sahip olan bir bölgedir. Dolap üstlerinin düzenli olarak silinmesinde fayda vardır. Aksi taktirde oradaki tozlar kalıcı hale gelebilir. Dolap üstleri temizlemek için bol miktarda deterjan ve su kullanılmalıdır. Bez kullanımından ziyade sünger kullanımına dikkat edilmelidir. Süngerler daha etkili bir şekilde toz ve kiri alabilirler.
İlk olarak dolapların üzeri boşaltılır ve ıslak süngerle dolapların üzeri silinir. Eğer lekeler çıkmıyorsa süngerin yeşil tarafı tercih edilebilir. Böylelikle kalıcı sanılan kirler daha rahatça çıkacaktır. Süngerle silme işlemi bittikten sonra da kuru bir bez yardımıyla kurulanmalıdır.