Dolaplar, insanların mutfağınızda veya banyonuzda ilk fark ettikleri şeylerden biridir ve mutfak dolabı bakımı bu nedenle çok önemlidir.
Dolaplar, insanların mutfağınızda veya banyonuzda ilk fark ettikleri şeylerden biridir ve mutfak dolabı bakımı bu nedenle çok önemlidir. Görünümleri, her iki alanın ambiyansına ve genel görünümüne katkıda bulunur, bu nedenle, uzun süre dayanmalarını sağlamak için onlara iyi bakmalısınız. Mutfak ve banyo dolaplarınızın harika görünmesinin ve çalışmasının sırrı uygun bakımdır. Mutfak dolaplarınızı hem görünüm hem de işlevsellik açısından ömrünü uzatmak için düzenli olarak temizleyin.
Mutfak Dolabı Bakımı Nasıl Yapılır?
Mutfak dolaplarınızı temizlemeye gelince, sert temizlik solventlerinden kaçının ve bunun yerine sabun ve su karışımını tercih edin. Ancak, ahşap ve ahşap yüzeylere zarar vermemek için dolaplarınızı aşırı neme maruz bırakmadığınızdan emin olun. Dolaplarınızın uzun ömürlü olması için aşağıdaki adımları takip ediniz. Uygun bakım ve temizlik ile dolaplarınızı yıllarca harika görünmesini sağlayabilirsiniz.
Dolapları temizlemek için en iyi seçim tüy bırakmayan yumuşak bezlerdir. Kullanılacak harika bez türleri, tülbent veya güderi gibi yumuşak pamuklu kumaşlardır. Eski bir tişört de işe yarar. Eski pazen gömlekler veya eski bulaşık havluları gibi bazı kumaşlar tüy bırakabilir. Dolaplar için en iyi seçenek, sık sık yıkanan ve daha yumuşak olan eski malzemelerdir.
Aşındırıcı Malzemelerden Kaçının
Dolaplarınızı temizlerken, dolap yüzeyini çizmeyecek ve yapışkan kalıntı bırakmayacak doğal ürünler kullanın. Amonyak içeren herhangi bir temizlik ürünü kullanmaktan kaçının ve toz temizleyiciler gibi aşındırıcı temizleyicilerden kaçının. Zaten evinizde bulunan malzemelerle kendi dolap temizleme sabununuzu kolayca yapabilirsiniz. Bunun için;
- 2 yemek kaşığı bulaşık deterjanını 2 bardak ılık suya karıştırın.
- Sirke ve su karışımı da kullanabilirsiniz. Seçtiğiniz hafif temizleme deterjanını temiz, yumuşak bir bez veya sünger kullanarak dolaplarınıza uygulayın.
Hafif Sabun ve Suyla Silin
Tüm mutfak dolabı tiplerini ve kaplamalarını temizlemek için yumuşak sabun ve su tercih edilirken, çok fazla nem ahşap ve ahşap kaplamaların düşmanıdır. En iyi sonuç için, yumuşak bir bez veya sünger kullanarak sabun ve su karışımını uygulayın. Ardından, deterjan kalıntısını gidermek için ikinci bir temiz bez kullanarak kabini temiz, tatlı suyla durulayın. Zorlu lekeler için, bazı su lekeleri beyaz diş macununa veya kabartma tozuna yanıt verir.
Yüzeyi çizmemeye veya başka bir şekilde zarar vermemeye dikkat ederek kabin yüzeyini temizlemek için aşındırıcı olmayan ıslak bir sünger kullanın. En iyi sonuçlar için temizleyiciyi kabinin dışında kullanmadan önce kabinin içinde test edin.
Nemden Kaçının
Islak bulaşık bezlerini veya havluları dolapların veya dolap kapılarının üzerine asmaktan kaçının çünkü suya uzun süre maruz kalmak cilaya zarar verir ve leke bırakabilir. Asılı bir havlu askısı kullanın veya bulaşık bezlerinizi ve havlularınızı çamaşırlarınızla yıkayıp kurulamayı düşünün.
Dolapların en iyi şekilde görünmesini sağlamak için en iyi temel bakım uygulamalarını izleyin. Dökülenleri, sıçrayanları veya su lekelerini hemen yumuşak bir bezle temizleyin. Lekeyi ne kadar çabuk temizlerseniz, kabinin lekelenmesi veya renginin atması ihtimali o kadar az olur. Yağ ve yiyecek parçacıklarının da zamanla çıkarılması daha zor hale gelir.
Dolap Kapaklarına Özen Gösterin
Dolapların bazen gözden kaçan bir kısmı, toz toplayan dolapların üst kısımlarıdır. Dolap üstlerinin ön yüzeyler kadar sık temizlenmesi gerekmese de, düzenli olarak temizlenmeleri gerekir. En azından iki haftada bir ve düzenli olarak yemek pişiriyorsanız daha sık aralıklarla temizliğin yapılması gerekir.
Ahşap dolaplarda parlatılmış bir parlaklık için, temizlikten sonra bir mobilya cilası kullanın. Cilalar genellikle yumuşak bir bezle uygulanır. Ardından parlak bir yüzey elde etmek için parlatılır. Cilalar, ahşap dolapları temizlemek ve parlatmak ve koruyucu bir mineral yağ tabakası bırakmak için hafif deterjanlar ve emülgatörler içerir.